Nieuws en actueel

2023.05.28: Beste skippers van ponton A,

Goed nieuws ! Na vorige winter hadden wij op ponton A een aantal defecten aan electriciteitsmeters, watertellers en verlichting vastgesteld.

Wij zijn verheugd U te kunnen melden dat alles intussen hersteld is.

Mocht U toch nog ergens een anomalie bespeuren, deel dit ons a.u.b. onmiddellijk mee, liefst per e-mail op westhoek@westhoekmarina.be of havenmeester@westhoekmarina.be.

Intussen wensen wij jullie allen een zonnig seizoen en een behouden vaart toe.


2023.05.28: De Vlaamse Waterweg deelt ons mee:

Vanaf maandag 5 juni 2023 herstelt De Vlaamse Waterweg de rijbaan op de Sluizenring. Dit omvat het wegdek aan de ophaalbrug over het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort. Ook het wegdek aan de brug over het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke (Veurnevaart) wordt aangepakt.

De werkzaamheden zullen duren tot en met vrijdag 16 juni 2023. De Sluizenring zal tijdens de wegeniswerken niet toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Dit heeft een impact op de straten die op de Sluizen aansluiten.

Tijdens de werken wordt de omleiding ter plaatse aangeduid met de nodige signalisatie. Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden en kunnen steeds blijven doorrijden. 

Verkeer komende van het Koning Albert I monument richting Pieter Deswartelaan:

Normaal rijdt u langs het Koning Albert I monument de Sluizenring op. Het tracé langs de Sluizen brengt u voorbij de Boterdijk, Brugsevaart, IJzer en Brugse Steenweg en eindigt aan de Pieter Deswartelaan. Via de Brugse Steenweg kunt u in normale omstandigheden doorrijden richting Sint-Joris en Ramskapelle, bijvoorbeeld tot het industrieterrein De Noordvaart of het stedelijk recyclagepark.

Tijdens de werken is de Sluizenring onderbroken vanaf de ophaalbrug over het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort. Met uitzondering van de Boterdijk kunnen bovenstaande straten dus niet via dit parcours bereikt worden. U dient de omleiding via de Zesde Liniestraat en de Ramskapellestraat te volgen.

Verkeer komende uit de Brugsevaart en de IJzer:

Plaatselijk verkeer tussen de twee werfzones zal wel nog mogelijk zijn. Wie uit de Brugsevaart of deIJzer komt, zal nog via de Sluizen naar de Brugse Steenweg kunnen wegrijden.

Verkeer komende uit de Brugse Steenweg:

Wie de Brugse Steenweg wil verlaten, kan dat tijdens de werken niet doen via de Sluizenring. Dit is immers niet mogelijk door werken bij de ophaalbrug over het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. U dient de omleiding via de Ramskapellestraat en de Zesde Liniestraat te volgen.

U kunt de voorziene verkeersmaatregelen raadplegen op onderstaande kaart. De gele sterren markeren de werfzones.


2023.05.12: Zeer belangrijke informatie in verband met het afval beleid vindt U onder paragraaf " afvalbeleid ", zowel voor Nieuwpoort als voor Veurne.


2023.03.26: In het waslokaal werkt de linkse droogkast weer normaal