logo

Jachthaven

Meer dan een haven….

Westhoek Marina biedt u naast de ‘full service’ haven aan het kanaal Nieuwpoort – Plassendale ook tijdelijke en vaste ligplaatsen aan langszij de vroegere ‘wachtsteiger’ aan de Gravensluis iets verderop. Naast onze uitbating, aan die steiger,  is nog een zone van 80m (te beginnen aan de Gravensluis) voorzien voor doorgaand verkeer  en is het aan/afmeren aldaar beperkt tot een periode van 12 uur.

Ook de jachthaven in Veurne wordt door Westhoek Marina uitgebaat. De haven in het insteekdok is voorzien van 6 nieuwe vingerpieren van 7m lang wat een onmiskenbare verbetering is ten opzichte van de vroegere vingerpieren van amper 4m. Ook is (bijna) de ganse elektriciteitsvoorziening vernieuwd en werd deze uitgebreid naar het vast ponton in de vaart naar Duinkerke toe. Deze voorziening werkt nu enkel met een jachthavenbetaalkaart waarbij er enkel wordt betaald volgens wat er werd verbruikt.

Ook  technische zone nabij onze haven in Nieuwpoort is in gebruik genomen. De eerste vaartuigen werden er in en uit het water gehaald. Naast die stalling op het droge kunnen we ook vaartuigen ontvangen voor overwintering ‘te water’ in één van onze sites.

Westhoek Marina is een onafhankelijke jachthaven. Iedereen is welkom! Er wordt geen lid- noch toetredingsgeld gevraagd voor het gebruik van onze faciliteiten.

Kies in het menu hiernaast voor meer informatie en tarieven.